Полицаите отчитат повишена агресия на пътя от началото на годината.

...
 Полицаите отчитат повишена агресия на пътя от началото на годината.
Коментари Харесай

МВР: К-19 донесе страшна агресия по пътищата

 

Полицаите регистрират нараснала експанзия на пътя от началото на годината. Средно по три абсурда седмично се постанова да сдобряват служителите на реда, сочат данни от Министерството на вътрешните работи, представени от „ Монитор “. До средата на март се регистрирани общо 32 случая на експанзия на пътя. Това е съвсем половината от всички регистрирани разправии сред водачи през 2020 година, когато те са били общо 70. За тях са формирани досъдебни производства за непристойни дейности при ръководство на автомобил или дребно безчинство.

Според психиатъра доктор Веселин Герев напрежението, което се натрупва в следствие от дългото стоене у дома и ограничението на контактите се показва в нападателни прояви на пътя. По негови думи човек се нуждае от себеподобните си, от излизане на открито, от водене на естествен, социализиран метод на живот. В противоположен случай даже най-спокойните хора могат да извършат необикновени за тях прояви.

Причина за сходни прояви на експанзия на пътя са доста. Това са нормално хора, които нямат друго поле за изява няма по какъв начин да се потвърдят по различен метод като персони. Усещането, че си по-значим от останалите и те би трябвало да ти се подчиняват, също поражда свадите сред водачите, изясни експертът.

„ Това са едни приключени психопати. Разчитат на това, че няма да бъдат хванати и осъдени “, добави той. При някои от тях експанзията може да е моментна, при други - непрекъсната и подбудена от фамилията.

Любопитно е, че от ден на ден дами влизат в ролята на насилници. Това се показва освен на пътя, само че и в работата, и в дома, безапелационен е доктор Герев. По негови думи това се дължи значително на обстоятелството, че от ден на ден представители на нежния пол злоупотребяват с алкохол, който работи върху нервната система на човек.

Такъв е куриозният случай в Русе отпреди малко повече от година. Тогава в интернет пространството се завъртя видео, на което се виждаше по какъв начин побесняла шофьорка на джип крещи и удря плесници на мъж - лидер на различен автомобил, на кръстовището пред Пантеона на възрожденците. Поводът за свадата бил лек случай сред двете коли по-рано, след което дамата решила сама да раздаде правораздаване с удари и обиди.

Единствената позитивна наклонност е, че жителите все по-често алармират за съмнителни и нападателни водачи. От началото на 2019 до през днешния ден 79 души са позвънили на 112, с цел да бъдат отстранени такива водачи от придвижването.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че когато лице стане очевидец или пострадал при експанзия на пътя, първото нещо, което би трябвало да направи, е да позвъни на незабавния телефон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР